Regionaal Nieuws

Zomerplan 2021: versoepelingen in Wallonië en Vlaanderen, status quo in Brussel

31.08.2021
301 Keer Bekeken
Leestijd 2 minuut

Zomerplan 2021: versoepelingen in Wallonië en Vlaanderen, status quo in Brussel

Persbericht

Meer dan twee maanden na de laatste versoepelingen gaat België verder met de geleidelijke opheffing van de gezondheidsmaatregelen in het kader van zijn "Zomerplan 2021". Dit dankzij de vaccinatiegraad van de Belgische bevolking en het verminderde aantal bezette bedden op de intensive care.

Het Overlegcomité (CodeCo) besloot op vrijdag 20 augustus 2021 over nieuwe versoepelingen voor het Waalse en Vlaamse Gewest, die op 1 september van kracht zullen worden.

In het Waalse en Vlaamse Gewest

De mondmaskerplicht blijft behouden in de gebedshuizen. Alle maatregelen die eerder in het protocol waren opgenomen zijn niet langer relevant.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

In onze hoofdstad daarentegen, blijven alle maatregelen van kracht die op 27 juni werden overeengekomen. Deze staan ook in het protocol, met name:

  • Moskeeën bieden plaats aan maximaal 200 gelovigen binnen en 400 buiten het gebouw (exclusief kinderen onder de 12 jaar, de imam en stewards)
  • Maskers moeten worden gedragen bij het betreden van de moskee
  • Er moet afstand worden gehouden tussen elkaar (1,5 meter tussen elke groep van maximaal 8 personen of meer indien de personen tot hetzelfde huishouden behoren)

Opdat de gezondheidssituatie kan verbeteren en nieuwe versoepelingen mogelijk worden moet men steeds voorzichtig blijven. Daarom nodigen wij iedereen uit om deel te nemen aan de vaccinatiecampagne.

 

Referenties: https://www.embnet.be/nl/zomerplan-2021-versoepelingen-wallonie-en-vlaanderen-status-quo-brussel 

Deel dit nieuws op uw sociale media!